Під знаком Води – на шляху до спокою: чого чекати світові у рік Кролика

22 січня 2023 року на зміну Тигрові за китайським гороскопом прийде Кролик (Кіт)
Ексклюзив
Під знаком Води – на шляху до спокою: чого чекати світові у рік Кролика
Рік кролика
1 Січня 2023, 12:14
читать на русском

Новорічна пора завжди будить в нас сподівання на краще. І повірте, позитивні думки наших сподівань запустять-таки потужну енергію Добра. Про те, очікує на нас наступного року, ми радилися з тими, що називають себе астропсихологами.

За східним гороскопом Новий рік приходить не водночас із календарним роком західного світу.  22 січня 2023 року на чергування за графіком східного гороскопа заступає Кролик (Кіт). Різниця назви виникла  через подвійне прочитання старовинного ієрогліфа. Стихією наступного року залишається Вода, головний колір – чорний.

Що наплеще нам Вода

Як передбачають давні китайські мудрагелі, наприкінці січня 2023 року агресивний і навіть жорстокий Тигр має поступитися панівним місцем більш спокійному та м’якішому Кролику. Хоча на особливо різкі зміни сподіватися зарано: Кролик все ж таки буде Водяним і Чорним.  А це означає для нас збурені емоції – і позитивні, і негативні, сподівання супроводжуватимуться побоюваннями. І над усім цим нам доведеться працювати – кожному окремо й усім спільно.

Зберігається ризик стихійних лих і техногенних катастроф, особливо пов’язаних із водою. Тобто прийдешнього року, як і нинішнього, світом гулятимуть повені, цунамі, прориви дамб. Відтак не варто легковажити силами води, натомість важливо зберігати обережність у мандрівках водою чи просто плаванні на відпочинку.

Вода, та ще й Чорного кольору, може несподівано проявитися виходом на поверхню якихось таємниць. Особливо постраждати можуть люди публічні: секрети, які вони приховували роками, раптом можуть потрапити під висвітлення ЗМІ і це навіть може вартувати їм кар’єри.

Люди, які живуть без уваги ЗМІ, теж мають бути обережними: навряд чи викриття їхніх таємниць сподобається рідним, друзям, начальству.

Зміни вкупі з "дежавю" – характер 2023 року

Наші успіхи чи невдачі закладуться вже першого місяця 2023 року.

З одного боку, на нас очікують зустрічі зі старими друзями – та взагалі з кимсь з минулого. Не полінуйтеся й проаналізуйте: а чого це ця людина мала з’явитися у вашому життя саме зараз. Адже просто так нічого не буває, тож не варто піддаватися одномоментним емоціям.

З іншого боку, беручись за якусь справу чи навіть продовжуючи те, чим уже займаєтеся, варто проаналізувати свої можливості: чи не стане перед вами глуха стіна саме у цій справі. Багато що в нашому житті залежить від поєднання конкретних чинників та реальних умов. Варто лише пам’ятати: одні двері перед нами зачиняються, аби ми наполегливо шукали – і знайшли! – інші. Це обов’язково вийде, якщо вгадаєте належний для цього час. Отже, своєрідний девіз: Не розслаблятися!

Зірковий вплив відіб’ється і на суспільних подіях – прямо скажемо, військових – і на особистому житті кожної конкретної людини. Дуже важливо не розв'язувати проблеми наскоком, однак на початку року події все ж таки долатимуть короткі, так звані спринтерські дистанції. Тож варто очікувати, що подія, розрахованим на довгі дистанції, просто "не вистачить дихалки".

Певного покращення, попереджають астрологи, варто очікувати не раніше середини травня, коли Юпітер – планета порядку та права – переходитиме у сузір’я Тельця. Адже Телець – земний знак, він добре впливає на фінанси та ресурси. Тобто пора в особистому й громадському переходити на проблеми розвитку.

Кролик(Кіт) має калькулятор?

За східною традицією, господар наступного року Кролик належить до трійки знаків, які звуть "завершувачами" (тут компанію йому становлять Коза та Кабан). Найчастіше в такі роки завершуються якісь глобальні процеси, які вже відіграли свою роль в історії людства і мають піти в минуле.

А позаяк Кролик має розум аналітичний, він підраховує підсумки року попереднього і в кожному нашому житті й у світовій політиці та всесвітній історії – чого й нам радить. Тобто Кролик усе підрахує й зважить, що ми зробили й як жили. Яким буде його вердикт, поки стверджувати зарано.

Чорна Луна – це не модна модель

Важливим астрологічним знаком, який варто враховувати для всього світу,  – поява Чорної Луни (інша назва – Ліліт), яка увійде до знаку Лева від 8 січня до жовтня 2023. Цей термін в астрологів означає планету невидиму, уявну, яка зі своєю появою викриває усі непристойні, аморальні сторони людської душі та суспільства в цілому.

Ліліт – персонаж, який не увійшов до Старого Заповіту, але зустрічається у кабалістиці, – так звана перша дружина Адама. Як і Адам, Ліліт була створена Богом з глини. Це стало основою сприйняття жінки рівною чоловікові. Адам не змирився з цим, і Ліліт покинула його. На наступну жінку для Адама глини вже не вистачало, і тоді Бог створив жінку з Адамова ребра. Відтак людство вже сотнями років важко рухається до поняття рівності чоловіків і жінок. А жінки весь цей час вирішують кожна для себе, чи пішла вона від Ліліт, чи від Єви.

В епоху, коли ідеологія суспільств не лише відсовувала жінку на другий план, а й наділяла її відьомськими якостями, Ліліт отримана назву Королева Пітьми. Насправді ж Чорна Луна з’являється, коли настає час запитати в людини й людства в цілому, як вони жили у період від останніх її відвідин, в чому вони нагрішили й за що мають відповісти.

Та оскільки Лев – знак королівський, то й "розбір польотів" стосуватиметься перш за все людей, так чи інакше причетних до влади. Велика ймовірність повної зміни вертикалі влади в тиранічних режимах. Як це буде конкретно, побачимо вже невдовзі. Адже Рік Новий несе Нові ідеї та сподівання.

1