Підготовка до виборів у США: магазини забивають дошками вітрини - фото

Власники бізнесу готуються до можливого повторення жорстоких заворушень і грабежів
Підготовка до виборів у США: магазини забивають дошками вітрини - фото
У США огорожують вітрини магазинів (фото: Ian Jopson/foxbusiness.com)
3 Листопада 2020, 10:29
читать на русском

Підприємства і роздрібні магазини в США почали забивати вітрини дошками і вживати інших заходів безпеки в очікуванні потенційних заворушень в день виборів президента або після нього.

Про це повідомляє Fox Business.

У Вашингтоні перукарні, ресторани, магазини одягу та банки в кількох кварталах від Білого дому закрили фанерою, - йдеться у повідомленні.

Так власники бізнесу готуються до можливого повторення жорстоких заворушень і грабежів, що почалися влітку у відповідь на смерть афроамериканця Джорджа Флойда.

На деяких магазинах вивісили знаки, що повідомляють потенційним покупцям, що вони все ще відчинені – незважаючи на забиті вікна.

Кілька відомих підприємств планують закрити в день виборів або навіть на весь тиждень, - повідомив представник ділового району в центрі округу Колумбія.

Читайте також

Магазини, кафе, ресторани та інші підприємства намагаються вберегти від можливих погромів по всій країні. У поліції Лос-Анджелеса заявили, що очікують мирних виборів, але "готові протидіяти будь-якому потенційному насильству". Знаменита вулиця Родео-Драйв у Беверлі-Хілл, де розташовано безліч розкішних бутиків, буде закрита на два дні.

В даний момент не було ніяких реальних загроз насильства, але кілька груп подали заявки на дозвіл проведення великих демонстрацій. Все поліцейське управління буде працювати в день виборів, - заявив начальник поліції округу Колумбія Пітер Ньюшем.

Повідомлення про посилені заходи безпеки з боку підприємств з'явилися також в Нью-Йорку, Бостоні, Сент-Луїсі, Сан-Франциско та інших містах.

Нагадаємо, що станом на вечір неділі, 1 листопада, вже понад 93 млн американців достроково проголосували на виборах президента США 2020 року.

1