Підозрюваний у держзраді ексміністр Табачник має будівельний бізнес в Криму

Компанія зареєстрована за російським законодавством і заснована восени 2021 року
Головне
Підозрюваний у держзраді ексміністр Табачник має будівельний бізнес в Криму
Дмитро Табачник у Верховній Раді (фото: УНІАН)
25 Травня 2023, 11:24
читать на русском

Ексміністр освіти і науки України часів Януковича Дмитро Табачник з 2021 року є співзасновником будівельної компанії, зареєстрованої за російським законодавством в окупованому Росією Криму.

Про це пише проєкт "Схеми" з посиланням на дані реєстру юридичних осіб РФ.

З жовтня 2021 року Дмитро Табачник володіє часткою в 50% компанії ООО "Специализированный застройщик "Таврида-Центр". Місце реєстрації – Крим, місто Сімферополь.

Основний напрямок роботи компанії – "діяльність замовника-забудовника, генерального підрядника". Партнером Табачника у цьому бізнесі є місцевий забудовник, громадянин Росії Володимир Аматуні. У 2021 році "Таврида-Центр" зафіксувала збитки, звітів за 2022 рік ще не публікувала.

Журналісти нагадали, що це вже друга російська фірма, співзасновником якої є Табачник. З 2019 року він володіє часткою у російській компанії ООО "Лиэль-ФМ", яка займається посередництвом у торгівлі.

"Схеми" додзвонилися Табачнику, але він різко перервав розмову, коли почув запитання про російський бізнес та співпрацю з ворогом.

Нагадаємо, колишній міністр освіти і науки України Дмитро Табачник допомагав гауляйтерам окупованих частин Херсонської та Запорізької областей. За це йому оголосили підозру у державній зраді.

Читайте також

1