Підозрюваний у хабарництві голова Тернопільської облради Головко отримав назад кошти, вилучені під час обшуку

Спочатку Головка відмовилися відсторонити з посади, а тепер Апеляційна палата ВАКС вирішила повернути йому кошти, тому що вони "не мають відношення до кримінальної справи".
Головне
Підозрюваний у хабарництві голова Тернопільської облради Головко отримав назад кошти, вилучені під час обшуку
Михайло Головко
7 Серпня 2023, 10:42
читать на русском

У липні прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської обласної ради, якого спільно з двома заступниками голови Тернопільської ОВА викрили на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера. Однак Головка не лише не відсторонили, але й повернули кошти, бо вони нібито не стосуються кримінальної справи.

Про це повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, 26 червня 2023 року детективи викрили голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Дем'янчука (перший заступник) і Ігоря Гайдука на одержанні неправомірної вигоди. Затримані висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати грошові кошти за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради та здійснення оплати за заборгованістю департаменту капітального будівництва Тернопільської обласної військової адміністрації перед ТОВ, за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році.

Головку у Вищому антикорупційному суді обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. 29 червня Головка випустили зі слідчого ізолятора після внесення застави у розмірі 800 тисяч гривень.

3 липня Головко повернувся на роботу.

Читайте також

1