Пік пандемії Covid-19 очікують наприкінці листопада - МОЗ

В Україні від початку епідемії на коронавірусну інфекцію захворіло понад 300 тисяч людей
Пік пандемії Covid-19 очікують наприкінці листопада - МОЗ
19 Жовтня 2020, 17:07
читать на русском

В. о. директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін заявив, що пік епідемії вірусних захворювань, зокрема коронавірусу, в Україні очікують наприкінці листопада. Він зазначив, що спад кількості нових хворих буде не раніше грудня-січня.

Про це Кузін заявив у коментарі виданню РБК-Україна.

Ми розраховуємо, що пік епідемії буде в кінці листопада тому, що зазвичай це піковий період для усіх вірусних інфекцій. Якщо говорити як про ГРВІ, так і про нову коронавірусну інфекцію, пік хвилі найчастіше відбувається наприкінці листопада і після цього йде на спад упродовж грудня, січня... Ми розраховуємо на те, що піковий рівень захворюваності в нас буде наприкінці листопада, – зазначив представник МОЗ.

Читайте також

Крім того, Кузін додав, що 35 тисяч інфікованих на добу - це найгірший сценарій, який можливий в Україні.

Зараз дуже важко робити якісь точні прогнози, але прогнози щодо добової кількості в 20 тисяч цілком реальні. Тому що ми вже зараз бачимо гострі респіраторні захворювання, інфекції. Цілком ймовірно, що якщо ті тренди, які зараз реєструються, триватимуть, то цифра в 20 тисяч цілком реальна, - повідомив представник МОЗ.

Нагадаємо, що в Україні за останню добу підтвердили 5231 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19. Як свідчать дані Ради національної безпеки та оборони, з початку пандемії в Україні заразилися коронавірусом вже 298 872 людини. При цьому одужали 125 377 осіб. Померли від хвороби вже 5 607 осіб. Зараженими залишаються 167 888 осіб.

1