Пільговиків внесуть до реєстру: які умови

Вони повинні особисто подати заяву
Пільговиків внесуть до реєстру: які умови
Гроші (фото: Pexels)
15 Березня 2021, 13:59
читать на русском

У проєкті міністерства соціальної політики України затвердили форму заяви про внесення відомостей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, та надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це йдеться на сайті Федерації профспілок України (ФПУ).

Зазначається, що документ підготовлений у зв'язку з прийняттям постанови Кабінету міністрів України від 16 грудня 2020 року №1282, якою внесено зміни до Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги.

Читайте також

Постановою Кабміну передбачено подання пільговиками до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення заяви за формою, встановленою Мінсоцполітики.

Нагадаємо, що міністерка соціальної політики Марина Лазебна розробила систему, яка дозволить збільшити пенсії у 1,5-3 рази. Вона зазначила, що у підході до пенсійного забезпечення потрібно насамперед змінити філософію: не лише держава забезпечує людину, а й громадянин накопичує собі на пенсію. Вона розробила систему, за якою не зростатиме дефіцит Пенсійного фонду, однак, за попередніми розрахунками, пенсії можна буде збільшити у 1,5-3 рази.