Після щеплення CoronaVac потрібна ревакцинація через пів року – вчені

Після щеплення китайською вакциною антитіла до коронавірусу зникають через шість місяців
Після щеплення CoronaVac потрібна ревакцинація через пів року – вчені
Вакцинація (Фото: pixabaycom)
27 Липня 2021, 22:11
читать на русском

Приблизно через 6 місяців після другої дози вакцини CoronaVac китайської компанії Sinovac Biotech антитіла до COVID-19 зникають.

Про це пише REUTERS.

Китайські науковці повідомили про результати дослідження зразків крові здорових дорослих вакцинованих людей у віці від 18 до 59 років. Серед учасників, які отримали дві дози з різницею у два або чотири тижні, тільки 16,9% і 35,2% відповідно все ще мали через шість місяців рівень антитіл вище порогового значення.

Лабораторне дослідження показало, що у такому випадку третя доза препарату може мати сильний підсилювальний ефект в зміцненні імунітету людини.

Ці свідчення були засновані на даних двох груп, в кожній з яких брало участь більш як 50 осіб. Учасникам однієї групи дали третю дозу приблизно через 6 місяців після другої. Рівень антитіл у них ще через 28 днів збільшився приблизно в 3-5 разів.

Науковці попередили, що не перевіряли дію антитіл проти більш трансмісивних варіантів коронавірусу, і що необхідні подальші дослідження для оцінки тривалості дії антитіл після третьої ін'єкції препаратом CoronaVac.

Нагадаємо, медики дослідили, що китайська вакцина проти коронавірусу CoronaVac є безпечною серед дітей від 3 до 17 років.

Читайте також

1