Після замаху у РФ помер ексмер Куп'янська Геннадій Мацегора, який здав місто окупантам

Куп'янський мер-колаборант Геннадій Мацегора декілька днів тому пережив замах на життя та оновився у лікарні
Після замаху у РФ помер ексмер Куп'янська Геннадій Мацегора, який здав місто окупантам
Геннадій Мацегора
11 Червня 2024, 19:26
читать на русском

Куп'янський мер-колаборант Геннадій Мацегора, який здав місто російським окупантам,  помер у лікарні. Декілька днів тому на нього здійснили замах та хотіли вбити.

Про його смерть повідомила користувачка "Людмила Мацегора", яка зауважила, що смерть настала 10 травня 2024 року (не виключено, що це опечатка). Оскільки замах на колаборанта скоїли 7 червня цього року в російському місті Старий Оскіл.

Як пише "Суспільне", у друзях в цієї користувачки восьмеро людей, а самого Мацегори в контактах немає. Водночас на сторінці Мацегори у російській соцмережі відсутні повідомленні про смерть. Останній репост був 3 червня щодо роботи спортивного комплексу "Георгієвський" у російському Старому Осколі, де працював Мацегора на посаді директора, коли втік після деокупації Куп'янська.

Інформація про смерть Геннадія Мацегори

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов повідомив, що наразі відсутня підтверджена інформація про смерть Геннадія Мацегори. Джерела Суспільного в українських спецслужбах, пов'язаних зі справою Мацегори, вважають, що повідомлення про його смерть може бути або жартом, або частиною інформаційної операції російських спецслужб.

Судовий процес щодо державної зради ексмера Куп'янська продовжуватиметься, доки офіційно не буде підтверджена його смерть, повідомив речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

"Смерть має бути підтверджена українським свідоцтвом про смерть, оформленим його родичами або уповноваженими особами. Поховання труни не є доказом смерті," — пояснив Чубенко.

Немає підстав для закриття справи про державну зраду, наголосив речник прокуратури. Дата наступного судового засідання у справі Мацегори поки невідома.

Мацегора був мером Купʼянська від партії ОПЗЖ і після початку російського повномасштабного вторгнення добровільно почав співпрацювати з росіянами. Він підписав т.з. «протокол створення окупаційної Харківської адміністрації», а після деокупації міста втік в росію.

7 червня 2024 року у місті Старий Оскіл на росії на зрадника Мацегору здійснили замах. Його перевезли у Москві, де лікарі дві доби поспіль намагалися його врятували, але колаборант після критичного стану отримав квиток на концерт Кобзона.

Читайте також

1