Меру Вовчанська на Харківщині оголосили підозру у держзраді

Посадовець перейшов на бік РФ та підтримав створення незаконного органу влади
Меру Вовчанська на Харківщині оголосили підозру у держзраді
Мер Вовчанська Анатолій Степанець / Скрін з відео
15 Червня 2022, 21:23
читать на русском

Міський голова Вовчанська Харківської області підозрюється у державній зраді. Він перейшов на бік російських окупантів і підтримав створення незаконного органу - "тимчасової цивільної адміністрації Харківської області".

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру Вовчанському міському голові Харківської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), - йдеться у повідомленні.

Як з'ясувало слідство, посадовець, який перейшов на бік РФ, підтримав створення так званої "тимчасової цивільної адміністрації Харківської області" та добровільно брав участь у її діяльності.

3 червня 2022 року в окупованому Куп’янську він взяв участь у заході, на якому було створено незаконний орган. На цій "нараді" були присутні мер Куп'янська Геннадій Мацегора та ще сім колаборантів. Їм усім ще 8 червня 2022 року було заочно повідомлено про підозру.

В Офісі генпрокурора не називають підозрюваного мера Вовчанська на ім'я. У відкритих даних місцевої громади зазначено, що цю посаду обіймає Анатолій Степанець, який раніше відмовлявся від співпраці з окупантами. Але на початку червня він з'явився на відео у російських ЗМІ.

Нагадаємо, що у Запорізькій області судитимуть депутата сільської ради с. Велика Білозерка, який під час окупації населеного пункта допомагав російським бойовикам.

Читайте також