Пів сотні рашистів поїдуть на росію у пакетах: ЗСУ відбили наступ в Рубіжному

Сили оборони поранили понад 200 окупантів на Луганщині
Пів сотні рашистів поїдуть на росію у пакетах: ЗСУ відбили наступ в Рубіжному
Тіла убитих окупантами у пакетах Фото: kyivcity.gov.ua
22 Квітня 2022, 18:44
читать на русском

У Луганській області українській сили оборони відбили наступ в Рубіжному - було знищено 50 рашистів, ще 220 - отримали поранення.

Про це повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

50 рашистів в кульках і 220 в лікарні. ЗСУ відбили наступ в Рубіжному. Тривають оборонні бої з росіянами в Новотошківському та Попасній. Противник продовжує зазнавати втрат. За інформацією Генштабу, 20 квітня цього року, у центральну районну лікарню Новоайдару було доставлено чергову партію поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації (близько 220 осіб) та понад 50 тіл загиблих загарбників, - написав він.

Очільник ОДА (досьє Гайдая) повідомляє, що на тимчасово зайнятих територіях ворожі підрозділи продовжують блокувати переміщення місцевого населення, грабувати та штучно наближати гуманітарну кризу - здійснюють руйнування об’єктів критичної інфраструктури та блокують доставки гуманітарних вантажів з території України. Є випадки розстрілів цивільного населення та волонтерів.

За його словами, на території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито десять атак російських окупантів, знищено шість танків, вісім одиниць броньованої та п’ятнадцять одиниць автомобільної техніки, чотири артилерійські системи.

А ще мінус дев’ять БПЛА, три літаки та три вертольоти, - додав він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну, але в рамках війни росії проти України. Очікується, що вона відбуватиметься із залученням тисяч танків та інших озброєнь.

Читайте також

1