Платежі за боргами України відермінують до кінця 2023 року

Мораторій на обслуговування боргу почне діяти з 1 серпня 2022 року
Важливо
Платежі за боргами України відермінують до кінця 2023 року
Валюта, гроші, долар Фото: Рexels
20 Липня 2022, 18:15
читать на русском

Учасники групи офіційних кредиторів України, до складу якої входять шість із семи країн G7, вирішили ввести мораторій на обслуговування боргу до кінця 2023 року з можливістю продовження ще на рік.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті німецького міністерства фінансів, повідомляє УНІАН.

Члени групи кредиторів України підтримують прохання про запит згоди (consent solicitation) і настійно закликають власників облігацій погодитися, - йдеться в заяві.

Вони також пропонують інвесторам погодитися на запропоновану Україною реструктуризацію ВВП-варантів.

Своєю чергою учасники групи кредиторів як офіційні двосторонні кредитори України вирішили ввести мораторій на обслуговування боргу з 1 серпня 2022 року до кінця 2023 року з можливістю продовження ще на рік.

Настійно закликаємо всіх інших офіційних двосторонніх кредиторів швидко домовитися з Україною про призупинення обслуговування боргу, – йдеться у заяві.

До групи кредиторів України входять Канада, Франція, Німеччина, Японія, Великобританія і США. Група спостерігачів - Австралія, Австрія, Бельгія, Бразилія, Данія, Фінляндія, Ірландія, Ізраїль, Італія, Корея, Нідерланди, Норвегія, Іспанія, Швеція та Швейцарія.

"Велика сімка" планує:

  • вжити нових заходів, спрямованих проти російського військового виробництва і ланцюжків поставок;
  • більше обмежити доступ росії до ключових промислових ресурсів, послуг і технологій, зокрема до тих, що підтримують російську військово-промислову базу і технологічний сектор;
  • розширити санкції на сотні російських фізичних осіб і компаній;
  • підвищити мита на більш ніж 570 груп товарів з росії вартістю близько 2,3 мільярда доларів;
  • обмежити участь росії у світовій торгівлі, зокрема, скоротити доходи РФ від продажу золота (як і анонсувалося раніше).

Читайте також

1