Пленарне засідання Верховної Ради: які питання розглянуть депутати

Сьогодні нардепи спробують заборонити використання пластикових пакетів
Пленарне засідання Верховної Ради: які питання розглянуть депутати
Верховна Рада України (фото: УНІАН)
1 Червня 2021, 09:05
читать на русском

Сьогодні, 1 червня, Верховна Рада збереться на планове пленарне засідання.

Згідно із порядком денним, депутати мають ухвалити у другому читанні проєкт закону щодо обмеження обігу пластикових пакетів на території України (№2051-1).

Також у планах нардепів розглянути:

  • проєкт постанови про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.
  • проєкт закону про внесення змін до додатка № 3 до закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо забезпечення розширеного неонатального скринінгу в Україні (5589).
  • проєкт закону про внесення змін до деяких законів щодо підтримки вітчизняних виробників теле- та кінопродукції в період встановлення карантину (5554, 5554-1 ).
  • проєкт Постанови про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Бюро економічної безпеки України (5462).

Читайте також

У другому читанні депутати розглянуть:

  • проєкт закону про внесення змін до розділу II "Прикінцеві положення" закону України "Про внесення змін до Митного кодексу України та закону України "Про розвиток літакобудівної промисловості" щодо підтримки літакобудівної галузі" (5301).
  • проєкт закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо запровадження інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування (5246).
  • проєкт закону про внесення змін до закону України "Про автомобільні дороги" (3901).
  • проєкт закону про внесення змін до частини 5 статті 45 закону України "Про запобігання корупції" щодо усунення невизначеності обов'язків членів органів адвокатського самоврядування стосовно заповнення та подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (3602).

Детальніше із порядком денним парламенту на перше червня можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, 31 травня голова Верховної Ради Дмитро Разумков (досьє Разумкова) заявив, що парламент хоче заслухати Кабінет міністрів щодо тарифів в Україні.