Нікого з депутатів ще не штрафували за відсутність маски - Разумков

Голова ВР пояснив, чому не скаржиться на депутатів-порушників правоохоронцям
Важливо
Нікого з депутатів ще не штрафували за відсутність маски - Разумков
Засідання Верховної Ради України, народні депутати (фото: УНІАН)
15 Січня 2021, 12:29
читать на русском

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков виступає за покарання народних депутатів, які не дотримуються маскового режиму, але жодного разу не звернувся до правоохоронців, аби притягти до відповідальності порушників.

В інтерв'ю "Фокусу" спікер пояснив, чому депутати не дотримуються маскового режиму, в той час, як влада вимагає цього від усіх інших українців.

Є неприємні приклади, які я бачу з трибуни ВР: хтось ходить в "дірявих" масках, хтось взагалі без маски. Було багато дискусій про впровадження штрафів, але ми не можемо накладати їх самостійно, а поліція в зал ВР заходити не має права. Наскільки мені відомо, нікого з депутатів не штрафували за відсутність маски. Хоча було б непогано і правильно, - сказав він (досьє Разумкова).

Спікер стверджує, не звертається до правоохоронних органів, щоб ті карали депутатів за недотримання маскового режиму, оскільки це не його зона відповідальності.

Читайте також

Це не моя зона відповідальності як голови ВР. Завдяки онлайн-трансляції правоохоронні органи самі бачать, що відбувається в стінах парламенту, - сказав Разумков.

Нагадаємо, 9 листопада президент України Володимир Зеленський (досьє Зеленського) підписав закон, який дозволяє поліціянтам штрафувати порушників маскового режиму. Відтепер за перебування у громадських місцях, будівлях або громадському транспорті без респіратора або захисної маски порушники карантину можуть отримати 170-255 грн штрафу.

14 січня набув чинності закон, який передбачає штрафи для бізнесу за відсутність масок.

Читайте також наш матеріал"Держава не забезпечує масками громадян: чи це законно" 

1