Депутатів-прогульників оштрафували на понад 30 млн грн минулого року

Штраф отримали ті депутати, у яких відсоток голосувань менше, ніж 70%
Депутатів-прогульників оштрафували на понад 30 млн грн минулого року
Народні депутати у сесійній залі (фото: Парламент UA)
11 Січня 2021, 13:36
читать на русском

Минулого року із заробітних плат народних депутатів, які прогулювали засідання Верховної Ради, вирахували понад 30 млн грн. Гроші повернули до держбюджету.

Про це повідомив голова підкомітету з питань регламенту Верховної Ради комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР Павло Фролов в ефірі телеканалу "Україна 24".

Ми передбачили в цьому скликанні дуже суттєві штрафи для тих депутатів, які не ходять на роботу або не відвідують засідання комітету. Тобто, якщо відсоток голосувань за місяць депутата менше, ніж 70%, то депутат не отримує 42 тис. грн депутатських, - наголосив він.

За словами Фролова, торік понад 30 млн грн таким чином зекономили й повернули до бюджету.

Читайте також

Нагадаємо, що 11 грудня 2020 року Регламентний комітет вирішив позбавити 84 нардепів-прогульників листопада відшкодувань за депутатські повноваження.

Комітет виборців України проаналізував участь народних депутатів, парламентських фракцій та груп в голосуваннях Верховної Ради за підсумками 2020 року. Так, понад 90% голосувань за рік пропустили дев'ять депутатів.

Найнижчий показник голосувань серед всіх народних депутатів за підсумками року у народного депутата Вадима Столара ("Опозиційна платформа – За життя"), який взяв участь лише у трохи більше, ніж 1% голосувань (сукупно натиснув кнопку "за", "проти", "утримався" 80 разів).

1