Дубінський, Рабінович та Герега: хто з депутатів майже не голосував минулого року

Низькі показники у депутатів від ОПЗЖ та групи "За майбутнє"
Важливо
Дубінський, Рабінович та Герега: хто з депутатів майже не голосував минулого року
Народні депутати у Верховній Раді Фото: rada.gov.ua
6 Січня 2021, 17:38
читать на русском

Комітет виборців України проаналізував участь народних депутатів, парламентських фракцій та груп в голосуваннях Верховної Ради за підсумками 2020 року. Понад 90% голосувань за рік пропустили дев'ять депутатів.

Про це повідомив КВУ у Facebook.

Зазначається, що всього за період із 1 січня 2020 року по 1 січня 2021 року відбулося 4154 парламентських голосування, на яких окремі нардепи фактично не голосували в Раді впродовж року.

Найнижчий показник голосувань серед всіх народних депутатів за підсумками року у народного депутата Вадима Столара ("Опозиційна платформа – За життя"), який взяв участь лише у трохи більше, ніж 1% голосувань (сукупно натиснув кнопку "за", "проти", "утримався" 80 разів).

У депутата від групи "За майбутнє" Степана Івахіва схожі показники, оскільки він взяв участь лише у 2% голосувань. Також Олександр Дубінський ("Слуга Народу") та Вадим Рабінович (ОПЗЖ) мають низькі показники голосувань - 5%.

Народний депутат Олександр Герега ("За майбутнє") взяв участь в 7% голосувань, Ігор Палиця ("За майбутнє") – 8%, Дмитро Шенцев (позафракційний) – 9%, Андрій Деркач (позафракційний) – 9%, Ігор Абрамович (ОПЗЖ) – 10%.

Читайте також

Натомість лідером серед народних депутатів за кількістю голосувань є Олександр Бакумов ("Слуга Народу"), який взяв участь в 4153 голосувань із 4154 можливих (99,98%). У 98% голосувань взяли участь Сергій Кальченко, Мар’яна Безугла, Максим Павлюк, Владлен Неклюдов.

Впродовж 2020 року найчастіше голосували депутати "Слуги Народу" (84% голосувань) та "Європейської солідарності" (84%).

Дещо нижчі показники в депутатів "Голосу" – 74% та групи "Довіра" – 71%. Депутати ВО "Батьківщина" в середньому взяли участь в 63% голосувань, - повідомили у КВУ.

Депутати від ОПЗЖ групи "За майбутнє" найчастіше ігнорували голосування Ради. Так, нардепи від ОПЗЖ в середньому взяли участь лише в 54% голосувань Ради за рік, "За майбутнє" – 52%.

Нагадаємо, що політиком року українці найчастіше називають чинного президента Володимира Зеленського, але він же очолив і народний рейтинг "невдах року".

Згідно з даними дослідження, чинного президента (досьє Зеленського) вважають невдахою року 28%, Петра Порошенка – 14%, решту згадують менш ніж 5% (минулого року Зеленського політиком року вважали 46% українців).