Депутати-прогульники та провальні фракції: хто і як ходив на роботу до Верховної Ради

У депутатів від "ОПЗЖ" найнижчий показник голосувань у парламенті
Депутати-прогульники та провальні фракції: хто і як ходив на роботу до Верховної Ради
Верховна Рада
24 Грудня 2020, 17:56
читать на русском

Комітет виборців України проаналізував показники участі народних депутатів у голосуваннях Верховної Ради в грудні та з'ясував, що 30 народних депутатів пропустили 90% парламенту. Серед фракцій найменше ходили депутати від "Опозиційної платформи – За життя", а найбільше - від "Слуги народу".

Про це повідомив КВУ у Facebook.

Повідомляється, що 30 народних депутатів пропустили понад 90% голосувань Ради, з яких 21 народний депутат не проголосував жодного разу за місяць. Йдеться про депутатів, які взагалі були відсутні на засіданнях, так і про тих депутатів, які були присутні в Раді, однак участі в голосуваннях не брали (не натискали "за", "проти" чи "утримався").

Жодного разу не проголосували Юрій Солод, Юлій Іоффе, Тарас Козак ("ОПЗЖ"), Ігор Колихаєв ("За майбутнє"), - йдеться у повідомленні КВУ.

Сергій Ларін (ОПЗЖ) проголосував один раз за місяць, позафракційний депутат Дмитро Шенцев проголосував шість разів, Сергій Льовочкін від "ОПЗЖ" – 10 разів, Юрій Бойко теж від "ОПЗЖ" проголосував за місяць 13 разів.

Читайте також

Серед депутатів є й ті, хто жодного разу не пропустив голосування, зокрема Максим Павлюк, Олег Колєв, Володимир Ватрас, Олександр Бакумов, Ігор Копитін, Михайло Лаба.

Серед фракцій і груп BP найнижчі показники голосувань в депутатів "ОПЗЖ", середній показник їхньої залученості лише 36% голосувань. Депутати ВО "Батьківщина" та групи "За майбутнє" в середньому голосували в 48% випадках.

Решта фракція відвідувала голосування краще. Так, депутати від групи "Довіра" та "Голосу" були на засідання у 74% випадків, "Європейська солідарність" - 77%, "Слуга Народу" - 84%.

У грудні відбулося 370 голосувань.

Раніше повідомлялось, що серед фракцій і груп найкраще відвідували засідання депутати фракцій "Європейська солідарність" та "Слуга Народу". В середньому на засіданнях Ради було зареєстровано 56,9% депутатів ЄС та 56,7% депутатів "Слуги Народу".