У грудні два десятки нардепів прогуляли усі засідання Ради - КВУ

Найгірше засідання відвідували нардепи від "Батьківщини" та "ОПЗЖ"
Важливо
У грудні два десятки нардепів прогуляли усі засідання Ради - КВУ
Верховна Рада України (фото: iportal.rada.gov.ua)
21 Грудня 2020, 13:09
читать на русском

Комітет виборців України проаналізував участь народних депутатів у пленарних засіданнях Верховної Ради в грудні за інформацією про електронну реєстрацію парламентаріїв.

Про це Комітет виборців повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За даними ВГО КВУ 20 народних депутатів не були зареєстровані на жодному засіданні Ради в грудні. Ще 11 депутатів відвідали лише одне або два засідання Ради, 14 депутатів були зареєстровані на трьох засіданнях. Участь в усіх засіданнях взяли половина парламентарів – 260 депутатів або 61%., - йдеться у повідомленні.

Серед фракцій і груп найкраще відвідували засідання депутати фракцій "Європейська солідарність" та "Слуга Народу". В середньому на засіданнях Ради було зареєстровано 56,9% депутатів ЄС та 56,7% депутатів "Слуги Народу".

Серед депутатів від "ЄС" всі засідання Ради у грудні відвідали Володимир Ар’єв (досьє Володимира Ар`єва), Володимир В’ятрович, Артур Герасимов, Олексій Гончаренко, Микола Княжицький та інші.

Серед депутатів від "Слуги Народу" на всіх засіданнях Ради були присутні Олександр Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка), Дмитро Наталуха, Михайло Радуцький, Микола Тищенко, Дмитро Костюк, Галина Янченко та інші.

Читайте також

Трохи рідше ходили на роботу нардепи від фракції "Голос" та групи "Довіра": в середньому 56,3% депутатів цих політичних сил.

Значно нижчі показники відвідування у депутатів групи "За майбутнє" – 38%.

Найгірше відвідували сесії нардепи від "Опозиційної платформи – За життя" та ВО "Батьківщина". Лише третина депутатів цих фракцій були в середньому зареєстровані на засіданнях Ради: 33,2% та 32,3% відповідно.

Додамо, що всього в грудні відбулося вісім пленарних засідань ВР.

Читайте також

Нагадаємо, раніше КВУ повідомив, що станом на 23 листопада в Єрмака (досьє Андрія Єрмака) нараховувалося 19 радників (згодом додався ще один радник – Олексій Арестович). Водночас у Зеленського - лише 4 радники.