У Єрмака вп’ятеро більше радників, ніж у Зеленського - КВУ

Зеленський має чотирьох радників, тоді як Єрмак - 19
У Єрмака вп’ятеро більше радників, ніж у Зеленського - КВУ
Володимир Зеленський і Андрій Єрмак (Фото: Офіс президента)
7 Грудня 2020, 17:43
читать на русском

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак має 19 офіційних радників, що у п`ятеро більше, ніж у президента Володимира Зеленського.

Про це йдеться на сторінці Комітету виборців України у Facebook.

Комітет виборців отримав відповідь на інформаційний запит до Офісу президента, в якій йдеться про те, що станом на 23 листопада в Єрмака (досьє Андрія Єрмака) нараховувалося 19 радників (згодом додався ще один радник – Олексій Арестович). Водночас у Зеленського - лише 4 радники.

Радниками Зеленського (досьє Володимира Зеленського) є: Ендрю Мак, Сергій Трофімов, Олег Устенко, Михайло Радуцький. Всі вони працюють на позаштатній основі.

Радниками Єрмака є: на штатній основі – Лілія Пашинна, Олександр Козенко, Андрій Ляхович, Вікторія Романова, Вадим Голомазов; на позаштатній основі – Сергій Куніцин, Олена Говорова, Дарія Зарівна, Дмитро Дячук, Вадим Потаєв, Сергій Неклева, Руслан Магомедов, Михайло Подоляк, Микола Беззубченко, Михайло Пасічник, Адомас Аудіцкас, Олександр Роднянський, Сергій Матієнко, Тимофій Милованов.

Читайте також

У відповідь на запит також зазначено, що інформація щодо проведення засідань групи радників президента України відсутня, що може свідчити, що засідання взагалі не проводилися, резюмували у КВУ.

Факти свідчать, що інститут радників президента фактично зруйновано. Показовим є не лише низька кількість радників, але й той факт, що впродовж 2020 року радники очевидно жодного разу не збиралися. Це означає, що глава держави максимально відгороджений від об’єктивної експертної інформації, яку йому могли б надавати радники. Натомість велика кількість радників у керівника офісу – це нонсенс. Відповідно до повноважень, він мав би забезпечувати роботу глави держави, у тому числі й організовувати роботу радників президента, – прокоментував голова КВУ Олексій Кошель.

Читайте також

Нагадаємо, 2 грудня новопризначений позаштатний радник глави Офісу президента з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони Олексій Арестович розповів про свої обов'язки на новій посаді. Арестович зазначив, що він займатиметься стратегічними комунікаціями у сфері національної безпеки й оборони, оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва.

1