Нардепи не хочуть проводити засідання під час локдауну

Парламентарі під час локдауну пропонують працювати у комітетах
Важливо
Нардепи не хочуть проводити засідання під час локдауну
Верховна Рада, сесійна зала (фото: УНІАН)
14 Грудня 2020, 13:16
читать на русском

Народні депутати України пропонують не проводити пленарних засідань Верховної Ради під час січневого локдауну з 8 до 24 січня.

Про це повідомило видання "Цензор.нет".

З пропозицією зміни календарного плану роботи парламенту на засіданні Погоджувальної ради виступив перший заступник глави фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Він пропонує в січні у зв'язку з локдауном в Україні провести пленарний тиждень 25-29 січня.

У нас є пропозиція, яку вносили колеги, зокрема пан Соболєв з "Батьківщини". Тижні з 1 по 15 січня, з 18 по 22 зробити тижнями роботи в комітетах. Можна було б і з виборцями, але ми пам'ятаємо, що локдаун у країні. А тиждень з 25 по 29 січня зробити замість планерного. Таким чином у нас випадає тільки один тиждень і ми зможемо в січні теж більш-менш попрацювати. Якщо є підтримка і немає заперечень, ми б просили колег підготувати постанову і ми її всі будемо підтримувати в залі, - заявив Корнієнко (досьє Олександра Корнієнка).

Як відомо, згідно з календарним планом роботи Верховної Ради в січні народні депутати планували з 12 по 15 і з 19 по 22 працювати в пленарному режимі, з 4 по 8 січня - працювати в комітетах.

Читайте також

Нагадаємо, напередодні спікер парламенту Дмитро Разумков заявляв, що попри введення локдауну з 8 по 24 січня 2021 року, Верховна Рада все одно працюватиме. Проте формат роботи поки невідомий. Разумков (досьє Дмитра Разумкова) додав, що під час пандемії парламент змінював графік роботи, працював у комітетах та менше збирався в залі пленарних засідань, щоб зменшити поширення коронавірусу.

1