Плюс 11, дощі та вітер: якою буде погода до Різдва

Різке зниження температури повітря розпочнеться з 6 січня
Плюс 11, дощі та вітер: якою буде погода до Різдва
Погода Фото: Pexels
3 Січня 2022, 20:56
читать на русском

Перший рівень погодної небезпечності оголошено в Україні на вівторок, 4 січня.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, у західній частині країни та вночі у східних областях прогнозуються пориви вітру до 20 м/с, в Карпатах - до 25-28 м/с.

Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, - зазначають синоптики.

Майже в усіх областях прогнозується невеликий дощ, у західних областях вдень можливі помірні дощі. У Карпатах вночі і на північному сході країни дощі випадатимуть паралельно із мокрим снігом.

Вітер західний, південно-західний, 7-12 м/с, у західній частині, вночі й у східних областях можливі пориви до 20 м/с, в Карпатах - до 28 м/с.

Температура повітря вночі 0-5° тепла, на північному сході та в Карпатах 1-6° морозу; вдень 3-8° тепла, на півдні Одещини до 11°.

У Київській області 4 січня хмарно з проясненнями, вночі місцями невеликий дощ, вдень без опадів.

Вітер західний, південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 0-5° тепла, вдень 3-8°. У Києві вночі 2-4° тепла, вдень 5-7°.

Такі погодні умови, кажуть синоптики, збережуться до четверга, 6 січня.

За даними УГМЦ, різке зниження температури повітря очікується вже після 6 січня та досягне піку у Різдво - 7 січня. Цього дня у більшості областей очікується хмарна погода з мінусовою денною температурою повітря.

Нагадаємо, другий місяць зими буде теплим та з опадами у вигляді снігу і дощу. Погода в Україні буде близькою до кліматичної норми.

Читайте також

1