Дощі та сильне похолодання накриють Україну: якою буде погода до кінця тижня

Цього тижня відчується різке зниження температури.
Дощі та сильне похолодання накриють Україну: якою буде погода до кінця тижня
Осінь, погода Фото: Pexels
15 Вересня 2021, 09:29
читать на русском

В Україні очікується значне похолодання, а також дощі та шквальний вітер. Тому до кінця тижня прийде зниження температури, а погода стане схожою на справжню осінь.

Про це розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха у коментарі "Час-Дій".

За її словами, цього тижня відчується різке зменшення температури.

Починаючи з вівторка і середи в північних і західних областях буде зниження температури…денні максимуми будуть в межах +16… + 22 градуси, а нічні +5… +10, - сказала вона.

Птуха вважає, що циклон, який принесе дощі й сильне похолодання, накриє Україну до кінця тижня.

Синоптикиня прогнозує, що циклон переміщатиметься з західних областей території України від п’ятниці, 17 вересня. Тому в п’ятницю, суботу та неділю в хронологічному порядку із заходу на схід будуть дощі, місцями посилення вітру. Дощі можуть бути досить інтенсивні. Після проходження циклону почнеться зниження температури.

Наприклад, якщо на початок цього тижня в Києві ми маємо +24… +25 градусів, то вже наступного понеділка температура може бути значно нижчою, навіть на 10 градусів, тобто близько +14 градусів. Але цей прогноз ще буде уточнюватися, - зазначила синоптикиня.

Втім, бабине літо ще може повернутись до України, вважає Птуха.

Нагадаємо, раніше синоптики попередили про похолодання з 16 вересня. Воно протримається як мінімум до 20 вересня та супроводжуватиметься дощами.

Читайте також

1