Значне похолодання з дощами насувається на Україну

Температура вночі в окремих областях впаде до шести градусів
Значне похолодання з дощами насувається на Україну
Погода, дощ Фото: Рexels
14 Вересня 2021, 16:12
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр опублікував прогноз погоди на найближчі дні та попередив про похолодання з дощами.

За даними УГМЦ, 15 вересня в Україні переважатиме погода без опадів.

Але осінь дасть про себе знати туманами, що стелитимуться вночі та вранці у західних та Житомирській областях. Ще насолоджуємося теплом, але зважаємо, що ночі та ранки від завтра будуть істотно холодніші для північної половини України, оскільки холодний фронт минув Україну вже сьогодні, притягнувши за собою трішки північного свіжого повітря, яке в осінню пору вже не встигає прогріватись, - кажуть синоптики.

Температура повітря вночі становитиме 6-11 градусів, вдень 18-23, на Закарпатті дещо тепліше: до 26, в той час, як в горах Карпат  традиційно прохолодніше, лише 13-15 градусів. На півдні країни та Донеччині ще побуде тепло: вночі 12-17, вдень 23-27 градусів.

Вже 16 вересня синоптики прогнозують зниження температури повітря до 6 градусів вночі, та до 19 вдень. Дощі з грозами можливі у Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській, Волинській, Рівненській та Хмельницькій областях. 

17 вересня, у п'ятницю, дощитиме майже по всій країні. Сухо буде на Сході та на Півдні України. Температура повітря вночі - 7-12 градусів, вдень 16-22 градуси.

18 та 19 вересня холодна погода утримається - вдень у більшості областей стовпчики термометрів не піднімуться вище 16 градусів, а вночі подекуди опустяться до 5 градусів.

Нагадаємо, що до України прийшло бабине літо та потепління, але синоптики прогнозують, що досить швидко на зміну сонячній та теплій погоді прийдуть дощі та холод.

Читайте також

1