Мало дощів та тепло: синоптики повідомили про погоду восени

Похолодання прийде у другій половині вересня
Мало дощів та тепло: синоптики повідомили про погоду восени
Хмари, погода (фото: Pexels)
3 Вересня 2021, 17:27
читать на русском

Синоптики оприлюднили прогноз погоди на два перші місяці осені.

Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова у коментарі "Укрінформу" зазначила, що вересень, по суті, "стане продовженням серпня".

Дощів буде мало. Температура перебуватиме на рівні +26 градусів. І така погода може протриматися аж до жовтня. Однозначно не варто сподіватися, що осінь буде ранньою, – сказала вона.

Своєю чергою народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що перший тиждень вересня ще тішитиме українців теплом,  температура повітря становитиме 26-28 градусів.

Якщо коротко – то у вересні побачимо ще 10 днів літа, з другої декади почнуться дощі і похолоднішає, – каже він.

Відповідно до його прогнозу, з 14 вересня температура повітря різко посне знижуватися - до 16 градусів.

На початку третьої декади вересня можливо буде два-три дні "бабиного літа". Матимемо невеличке потепління до +19… +22 градуси, – каже синоптик.

Різке похолодання очікується на третьому-четвертому тижні вересня - 25 вересня, за його словами, буде найхолоднішим днем місяця.

До кінця вересня температура повітря становитиме 18-20 градусів.

Щось подібне спостерігатимемо під час другого місяця осені. Жовтень порадує тривалим "бабиним літом" в середині місяця і засмутить під кінець сильними дощами і нічними морозами. Холоди триватимуть і в листопаді, очікуються дощі і ранній сніг, – вважає синоптик.

Нагадаємо, що на початку вересня в Україні значно похолоднішає. В окремих областях очікується зниження температури повітря до шести градусів.

Читайте також