Синоптики попередили про значне похолодання в Україні

Температура повітря в окремих областях знизиться до шести градусів
Синоптики попередили про значне похолодання в Україні
Човен, озеро, погода Фото: Рexels
2 Вересня 2021, 21:33
читать на русском

На початку вересня в Україні значно похолоднішає. В окремих областях очікується зниження температури повітря до шести градусів.

Український гідрометеорологічний центр опублікував прогноз погоди до кінця тижня і попередив про погіршення погодних умов.

За даними синоптиків, похолодання очікується вже 2 вересня.

Атмосферні фронти з дощами та грозами забезпечить циклон, що розташувався північніше від України, після проходження фронтів через територію України 1-2 вересня, вітер стане переважати північно-західний, відповідно, до нас почне надходити холодна повітряна маса, яка забезпечить відчутне зниження температури. У другій половині тижня по всій території України, - кажуть синоптики.

Так, за даними УГМЦ, 1 вересня у більшості областей очікуються дощі. Нічна температура повітря коливатиметься від 9 до 12 градусів у центральних, західних, північних та південних областях. На Сході очікується 14-17 градусів.

Денна температура повітря становитиме 16-20 у Західних областях, 20-25 на Півночі, у центрі та Півдні, і до 28 градусів буде у східних областях.

2 вересня стане набагато холодніше. Денна температура повітря становитиме у більшості областей не більше 17-18 градусів. Лише на Півдні та Сході збережеться тепло до 24 градусів. Дощі прогнозуються по всій Україні, в окремих областях (Полтавська, Луганська, Харківська, Сумська, Запорізька, Дніпропетровська, Миколаївська, Херсонська, Одеська) можливі грози.

Нічна температура повітря коливатиметься від 9 до 13 градусів у центральних, західних, північних та південних областях. На Сході очікується 12-17 градусів.

Третього вересня прохолодна погода збережеться, проте дощі можливі лише у східних областях.

Вночі у більшості областей похолодає до шести градусів. Трохи тепліше буде на Сході та Півдні країни - до 11 градусів.

Вдень температура повітря становитиме до плюс 18 у західних областях, до 16 на Півночі, до 18 - у центральній частині України, на Півдні і Сході повітря прогріється до 18 градусів.

4 вересня також збережеться "холод". Дощі можливі лише у Чернігівській та Сумській областях.

На Заході вночі до плюс 10, вдень до 18 градусів.

На Півдні - до 11 градусів вночі та до 23 удень.

У центрі - 6-9 градусів вночі та до 18 вдень.

На Сході вночі градуси впадуть до 6-9, денна температура повітря становитиме 18-21 градус.

Нагадаємо, раніше синоптики повідомляли, якою буде погода у вересні.

Читайте також