Синоптики попередили про похолодання з дощами

Різке похолодання очікується вже 2 вересня
Синоптики попередили про похолодання з дощами
Погода, природа Фото: УНІАН
30 Серпня 2021, 16:38
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр опублікував прогноз погоди до кінця тижня і попередив про погіршення погодних умов.

За даними синоптиків, поточний тиждень обіцяє бути насиченим синоптичними подіями - проходження фронтальних систем, зміна повітряних потоків та надходження прохолодної повітряної маси.

Атмосферні фронти з дощами та грозами забезпечить циклон, що розташувався північніше від України, після проходження фронтів через територію України 1-2 вересня, вітер стане переважати північно-західний, відповідно, до нас почне надходити холодна повітряна маса, яка забезпечить відчутне зниження температури. У другій половині тижня по всій території України, - кажуть синоптики.

У наступні три доби в більшості областей очікуються короткочасні дощі, місцями грози, лише 1 вересня у південній частині та східних областях без опадів.

Завтра на Лівобережжі, 2 вересня в Україні місцями пориви північно-західного вітру 15-20 м/с.

Температура повітря у західних областях вночі 7-12, вдень 16-22 градуси. На решті території 31 серпня вночі 12-20, вдень 20-28 градусів, на південному сході 29-32, 1-2 вересня поступове зниження температури на 3-6 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко каже, що найближчими днями в Україні дощитиме. Сухо та сонячно буде на Сході та місцями у центральних і північних областях.

31-го серпня на Заході температура повітря становитиме 17-22 градуси, на Півночі 19-24, на Сході, Півдні, у більшості центральних областей 23-28 градусів. У Києві 31-го серпня дощ можливий. Температура повітря - близько 23 градусів.

За даними Діденко, 1 вересня дощова погода передбачається на Заході, Півночі та місцями в центральній частині. На Сході та Півдні буде сухо. Температура повітря коливатиметься у межах 23-28 градусів.

А ось 2-го вересня відчутно похолодає, - каже синоптиця.

Нагадаємо, раніше синоптики повідомили, якою буде погода в Україні 1 вересня, у День знань.

Читайте також

1