Побитий нардепами Дмитруком і Куницьким хлопець виявився воїном ЗСУ: дані передали до Офісу Генпрокурора

У діях народних депутатів вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтями 122 та 296 Кримінального кодексу України
Головне
Побитий нардепами Дмитруком і Куницьким хлопець виявився воїном ЗСУ: дані передали до Офісу Генпрокурора
6 Жовтня 2023, 14:32
читать на русском

Правоохоронці вбачають ознаки хуліганства та завдання умисних тілесних ушкоджень середньої тяжкості у діях позафракційного депутата Артема Дмитрука та депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Куницького, які напередодні зчинили бійку в Києві.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на співрозмовника УП в правоохоронних органах.

За словами джерела УП, Національна поліція та Державне бюро розслідувань вивчили ситуацію і надали відповідні дані для розгляду до Офісу генерального прокурора.

В діях народних депутатів вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтями 122 та 296 Кримінального кодексу України.

Як відомо, згідно з Кримінально-процесуальним кодексом рішення щодо порушення кримінального провадження стосовно народного депутата України приймається генеральним прокурором України або особою, що виконує його обовʼязки.

Тим часом з`ясувалося, що хлопець, якого вчора побив нардеп Дмитрук – воїн ЗСУ. Він штурмовик, який брав участь у найзапекліших боях, з'явилося відео з його камери GoPro.

Нагадаємо, вчора в мережі з'явилося відео, на якому Дмитрук та Куницький б'ють людину. Пізніше також було опубліковано відео, на якому потерпілий розповів, що Дмитрук і Куницький нібито вимагали в нього гроші та звинувачували в аферах, а потім розпочали бійку.

Водночас Дмитрук розповів свою версію подій. За його словами, інцидент стався під час рейду до шахрайського кол-центру, а постраждалий хлопець - це нібито підставна особа. Під час минулої перевірки цього кол-центру, як стверджує Дмитрук, він нібито намагався спровокувати народних депутатів.

Читайте також