Початок березня в Україні буде холодним і мокрим - синоптики

Зокрема 8 березня в деяких регіонах пройдуть дощі чи сніг.
Початок березня в Україні буде холодним і мокрим - синоптики
Рання весна (Фото: picabu)
16 Лютого 2024, 15:43
читать на русском

В Україні до кінця лютого не очікується сильних морозів, температура буде переважно плюсовою й досить високою. На початку березня погода зміниться: ночі місцями стануть морозними, 8 березня в деяких регіонах пройдуть дощі чи сніг.

Попереднім прогнозом синоптиків на 30 днів (до 16 березня) поділився портал meteo.ua.

У першій половині першого весняного місяця країну накриють опади.

Київ

Лютий у столиці пройде з "плюсами", за винятком кількох ночей. Максимум очікується 29 лютого та 1 березня (до +12 та +13 відповідно).

Приблизно з 2 березня прийде чергове похолодання, вночі термометри не показуватимуть більше нуля.

Львів

Із 24 лютого до 1 березня у Львові прогнозують теплий період (у кінці поточного місяця – до +12 градусів максимум).

Після цього прийде похолодання. Вночі іноді буде -4 або навіть -5 градусів. Також прогнозуються опади, переважно дощі зі снігом.

Ужгород

Лютий в Ужгороді закінчиться теплою погодою (до +11 вдень). Проте вже 2 березня meteo.ua прогнозує нуль градусів уночі. Ближче до середини березня температура вночі може опускатись до -2.

8-9 березня очікуються дощі та два дні відносного потепління (від +2 у темний час доби до +7 у світлий).

Вінниця

У Вінниці ночі в лютому не будуть надто теплими, удень прогнозують у середньому +6. Останній день місяця, а також перший день березня пройдуть із вищою температурою. Вдень повітря прогріється до +13.

Після цього початок березня відзначиться відносно холодною погодою, з "мінусами" у темний час доби й невеликими "плюсами" у світлий. Окрім того, час від часу може йти сніг.

Полтава

Остання половина цього місяця в Полтаві не буде такою "спекотною", як у західних, центральних і південних регіонах України. У середньому вночі очікується нуль градусів.

Приблизно з 5 березня Полтаву накриє холодний період. До 16 березня вдень буде максимум +5 градусів, вночі мінімальна температура прогнозується на рівні -5 градусів.

Одеса

В Одесі до 5 березня морозів не буде. До 28 лютого вдень повітря прогріватиметься в середньому до +5, а з 28-го до 5 березня – на кілька градусів більше (максимум до +9).

6 березня прогнозують -1 вночі, хоча наступні три дні (7-9 березня) температура не опускатиметься нижче +1 градуса. Із 10-го числа похолодає, вночі буде нуль або -1 градус.

Харків

Лютий у Харкові буде відносно прохолодним, із невеликими морозами. Останні два дні місяця, а також 1 березня, трохи потеплішає (максимум до +10).

Далі знову очікується прохолодна погода. 12-16 березня – до -4 або навіть до -5 градусів уночі, сніг.

Нагадаємо,  очікується, що весна 2024 року буде теплою. Середня за сезон температура повітря і в окремі місяці, ймовірно, буде на 1 – 2 градуси вищою за кліматичну норму.

1