Податкова анулювала борги українців на понад мільярд гривень

Трьом мільйонам українців анулювали борги
Податкова анулювала борги українців на понад мільярд гривень
Гривня, гроші Фото: сайт Нацбанку

Державна податкова служба автоматично анулювала борги 3 млн 656 тисяч українських платників податків на загальну суму майже 1,2 млрд гривень.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Як зазначають у повідомленні, були списані податкові борги, які утворилися на дату їх обліку 21 листопада 2020 року і залишилися несплаченими до 21 грудня 2020 року.

Читайте також

Уточнили, що борг платника податків списувався в тому випадку, якщо сума заборгованості по всіх податках і зборах не перевищувала 3060 гривень.

У ДПС зазначили, що списання податкових боргів було проведено відповідно до вимоги змін до Податкового кодексу, внесених законом України від 4 грудня 2020 року №1072-IX Про соціальну підтримку платників податків на час обмежувальних протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, 6 листопада повідомлялося, що Державною податковою службою України запроваджено новий електронний сервіс InfoTAX.

З цього дня через месенджери Telegram та Viber платники податків мають можливість отримувати інформацію про:

  • стан розрахунків з бюджетом,
  • реєстраційні та облікові дані,
  • про результати обробки документів,
  • про строки подання звітності та сплати податків.

У податковій інформують, що для доступу до сервісу необхідно у відповідному месенджері (наприклад, Telegram) знайти InfoTAX, в якому перейти за посиланням до Електронного кабінету для ідентифікації та завершення налаштування нового сервісу.