Подекуди дощі, а подекуди спека - прогноз синоптика на 27 червня

Суттєве підвищення температури очікується на початку липня
Подекуди дощі, а подекуди спека - прогноз синоптика на 27 червня
Літо, квіти, погода (Фото: Парламент.UA)
27 Червня 2023, 08:42
читать на русском

Сьогодні, 27 червня, дощі пройдуть одразу у кількох регіонах. При цьому температура повітря в більшості областей буде до +26, але подекуди буде холодніше, а подекуди і спекотніше.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко у Facebook.

"Температура повітря в Україні буде комфортною, протягом дня +20..+26 градусів. А дощі цікаво розподіляться", - розповіла вона.

За даними синоптика, на сході і заході дощі пройдуть з грозами. На сході, правда, дощів не варто чекати у Донецькій області. Що стосується температури повітря, то на північному сході та крайньому заході вона буде "гуляти" в межах +18....+21 градусів. На решті території – +20..+26 градусів.

"З північних областей опади ймовірні у Житомирській та у Сумській областях", - розповіла вона.

Водночас у Київській та Чернігівській областях буде переважно сухо. Температура повітря тут буде коливатися в межах +20...+26 градусів.

У центральній частині дощі очікуються у Вінницькій, Полтавській областях, у Кропивницькому з районами. А ось в Черкаській області буде без опадів. Температура повітря також буде +20...+26 градусів.

Південна частина опиниться вся у сухій сонячній погоді. Тут не підведе і температура повітря, яка наблизиться до спекотних показників - +25...+30 градусів.

У Києві, як зазначила Діденко "вівторок буде зайчиком" - тут опадів не очікується, буде сонячно, середня температура буде триматись на рівні +23 градусів.

Як розповіла Діденко, більш спекотна погода очікується вже на початку липня.

Нагадаємо, літо 2023 обіцяє бути спекотним, подекуди навіть занадто. Зокрема, в липні та серпні температура перевищуватиме кліматичну норму. Це випливає з прогнозів народних синоптиків та метеорологів Укргідрометцентру.

Читайте також

1