Погіршення погоди в Україні: ДСНС попереджає про перший рівень небезпеки

На території країни очікується сильний вітер
Важливо
Погіршення погоди в Україні: ДСНС попереджає про перший рівень небезпеки
погода Фото: Парламент.UA
8 Грудня 2020, 10:01
читать на русском

Сьогодні, 8 грудня 2020 року, у західних, південних та південно-східних областях України пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Оголошено жовтий, І рівень небезпечності.

Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України із посиланням на дані Укргідрометцентру.


Синоптиця Наталка Діденко у себе на сторінці у Facebook повідомила, що 8-го грудня антициклон все ж зумовить суху погоду в більшості областей України, проте на південному заході та в західних областях є ймовірність опадів.

Читайте також

Між іншим, опади, хай і незначні, можуть вдень досягнути навіть Вінницької та Київської областей. Вітер. У вівторок вітер східного та південно-східного напрямків в Україні знову буде рвучким, сильним, до штормових поривів... Холодна повітряна маса арктичного походження все ще залишається над Україною, - повідомила вона.


За її інформацією, вдень у вівторок температура повітря становитиме -1-5 градусів, на Заході та Півдні від 2 морозу до 2 тепла, в Криму та на Закарпатті +4+8 градусів.

У Києві 8-го грудня сонця поменшає, хмар та вологості повітря побільшає, вдень можлива навіть якась сніжна невеличка мряка, але нічого серйозного. Вітер східний та південно-східний, 7-12 м/с, із сильнішими поривами, - розповіла Діденко.

Нагадаємо, народні синоптики прогнозують, що Новий 2021 рік українці зустрічатимуть без снігу та морозу, зате з дощем.

1