Погода погіршиться в Україні 11 серпня

Оголошено жовтий рівень небезпеки
Погода погіршиться в Україні 11 серпня
Злива, дощ / Фото: Pexels
11 Серпня 2022, 08:29
читать на русском

Українців попередили про значне погіршення погоди у четвер, 11 серпня.

За даними синоптиків Українського гідрометеорологічного центру,  у західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Полтавській областях очікуються грози. Діятиме перший рівень небезпечності, жовтий.

Сьогодні дощі можливі також у західних, північних та більшості центральних областей. Тут температура повітря вдень становитиме 22-27 градусів.

На решті території - мінлива хмарність. Вдень місцями короткочасний дощ, гроза. Температура повітря вдень 28-33 градуси. Вітер в північно-східний 5-10 м/с, у південних та східних областях місцями пориви 15-20 м/с.

У Київській області хмарно з проясненнями, часом дощ, гроза. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень 22-27 градусів. У Києві - 24-26 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що 11 серпня дощі, місцями з грозами пройдуть переважно у північній частині.

Удень короткочасні дощі з грозами найбільш ймовірні у західних областях, в Криму та місцями на узбережжі Запорізької області. Увечері дощі пройдуть у центральних областях (окрім Дніпропетровської) та на півночі України (окрім Сумської), на Волині, Рівненщині, в окремих районах Запоріжжя та Криму.

Температура повітря найвищою залишиться у східних областях та у південній частині плюс Дніпропетровщина - до 34 градусів. На решті території України вдень до 27 градусів.

У Києві впродовж дня передбачається до 26 градусів.

Нагадаємо, за даними синоптиків, останній місяць літа буде в Україні спекотним, опади випадатимуть нерівномірно.

1