Погода продовжить псуватися: синоптики попереджають про сильний вітер

В Україні оголошено перший рівень погодної небезпечності
Погода продовжить псуватися: синоптики попереджають про сильний вітер
Погода, зима, білка Фото: Tetyana Kovyrina з Pexels
18 Лютого 2022, 14:09
читать на русском

Найближчої доби українців чекає негода - синоптики оголосили перший рівень погодної небезпечності, жовтий.

За даними Українського гідрометцентру, 19 лютого вночі та вранці у західних та більшості північних областей, вдень на більшій частині території країни пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Діятиме перший рівень небезпечності, жовтий.

У Києві та області 19 лютого вранці та вдень пориви вітру сягнуть 15-20 м/с.

Синоптиця Наталя Діденко також прогнозує, що субота в Україні буде вітряною. Послаблення вітру можливе у неділю, 20 лютого.

Вона повідомила, що 19 лютого дощ, місцями з мокрим снігом, очікується у західних, північних областях, місцями у Центрі та ввечері може досягнути Харківщини. На решті території - без опадів.

20-го лютого опади більш ймовірні на Заході, проте надвечір у неділю з'являться дощі в південній частині України.

Температура повітря у вихідні буде високою як для лютого. Вдень до плюс 9 градусів. У нічні години може трохи підморожувати.

У Києві в суботу передбачається дощ, можливо з мокрим снігом. Вночі до 2 градусів морозу, вдень 5-7 градусів. У неділю в столиці опадів не очікується. Вночі 0+2 градуси, вдень близько +6.

Нагадаємо, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила, що у перший місяць весни в Україні спостерігатиметься холодна погода, але вже у квітні буде тепло.

1