Погода в Україні 27 липня: оголошено перший рівень небезпечності

В окремих областях прогнозуються град, шквали та грози
Погода в Україні 27 липня: оголошено перший рівень небезпечності
Погода, природа Фото: Natalka Kovalchuk (facebook.com/natalka.kovalchuk140)
27 Липня 2022, 08:07
читать на русском

Про погіршення погодних умов в Україні у середу, 27 липня, попередили синоптики Українського гідрометцентру.

За даними УГМЦ, у західній частині України очікуються грози, подекуди град та шквали 15-20 м/с. Діятиме перший рівень небезпечності, жовтий.

У східних областях прогнозується слабкий дощ. На решті території без опадів. Вітер переважно південно-західний, 3-8 м/с.
Температура повітря вдень 27-32 градуси, у західних областях 21-26.

У Київській області опадів синоптики не прогнозують, вітер південно-західний, 3-8 м/с. Температура повітря вдень 28-30 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко інформує, що сьогодні найбільш прохолодно буде у Рівненській, Житомирській областях та у Карпатах - 20-24 градуси, на високогір'ї до 19 градусів.

Спекотно буде в Одеській та Миколаївській областях  - до 32 градусів.

А загалом в Україні максимальна температура повітря становитиме 25-30 градусів. Вітер обіцяє бути слабким, максимум десь, при закрутах, помірним, північно-західного напрямку. Дощі з грозами пройдуть місцями у північній частині України, на Заході та торкнуться окремих районів Харківщини, - каже вона.

У Києві сьогодні без опадів, повітря прогріється до 29 градусів.

У четвер у Києві є ймовірність невеликого дощу, на кілька градусів стане свіжіше, потім температура підвищиться, а в неділю-понеділок, 31-го липня - 1-го серпня, знову стане свіжіше, буде легше дихати, - каже Діденко.

Нагадаємо, останній тиждень місяця, до 31 липня, в Україні буде переважно з комфортною температурою та у деяких регіонах з короткочасними дощами.

У серпні синоптики прогнозують українцям достатньо суху та спекотну погоду.