Українцям прогнозують спеку: що приготувала погода у серпні

Дощі та грози очікуються лише в другій половині місяця
Українцям прогнозують спеку: що приготувала погода у серпні
Літо, погода (Фото: Парламент.ua)
1 Серпня 2022, 08:36
читать на русском

У серпні синоптики прогнозують українцям достатньо суху та спекотну погоду.

Про це свідчить прогноз сайту gismeteo.ua.

За даними порталу, на сході країни у серпні буде погода буде комфортна літня погода. Зокрема, у Дніпрі стовпчики термометрів коливатимуться у межах +25...+32. Буде хмарно з проясненнями, можливі опади. У Харкові переважно температура буде на рівні +27...+30 градусів. Буде хмарно з проясненнями, у кінці серпня можливий дощ.

На заході в останній місяць літа буде дещо прохолодніше. Зокрема, у Луцьку, Львові температура повітря до майже середини серпня буде доволі високою +27...+30 градусів. В іншу частину місяця спека спаде до +22...+26. Переважно - хмарно з проясненнями, без опадів.

На півночі країни у першу половину серпня буде +27...+30 градусів. Надалі стовпчики термометрів коливатимуться у межах +22...+26 градусів. Буде хмарно з проясненнями, лише під кінець місяця прогнозують дощ.

У центрі у серпні температура повітря буде по-справжньому літньою, але без шаленої спеки. На рівні +30...+32 °C, у другу половину місяця дещо знизиться, до +25...+27 градусів. Без опадів.

Зокрема, у Вінниці буде температура на рівні +27...+29 градусів, але у другу половину місяця спека спаде. Стовпчики термометрів коливатимуться у межах +22...+26. Буде переважно хмарно з проясненнями, на початку та в кінці серпня можливі опади.

На півдні у третій місяць літа буде доволі спекотна погода. Зокрема, у Миколаєві очікується температура повітря очікується від +26 до +34 градусів. Буде хмарно з проясненнями, без опадів. А в Одесі на початку місяця буде +30...+32, надалі спека спаде. Прогнозують дощ 26 серпня.

У Києві також у першу половину серпня буде спекотно +27...+28 градусів. Надалі стовпчики термометрів коливатимуться у межах +21...+26 градусів. Буде хмарно з проясненнями, 26 серпня прогнозують дощ.

Нагадаємо, країни Європи продовжують потерпати від аномальної спеки та лісових пожеж, які виникають через високі температури повітря. Наприклад, у Португалії температура повітря сягнула 47 градусів тепла.

1