Погода в Україні погіршиться 14 грудня

В Україні будуть помірні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь.
Погода в Україні погіршиться 14 грудня
Дощ, погода Фото: УНІАН
14 Грудня 2023, 08:36
читать на русском

У четвер, 14 грудня, у деяких областях України будуть сильні опади та пориви вітру до 15-20 м/с. Крім того, місцями - ожеледиця.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

В Україні будуть помірні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. Втім, на півдні дощитиме. Вночі в Карпатах та на Закарпатті, а вдень у північно-східних областях прогнозують значні опади. На дорогах, крім півдня країни, місцями ожеледиця. У південних, центральних та північно-східних областях пориви сягатимуть 15-20 м/с.

На переважній більшості території України температура повітря вночі та вдень становитиме від 1° морозу до 4° тепла. Прохолодніше в нічну пору буде на сході та північному сході - 1-6° морозу. Вдень на Закарпатті та у центральних областях стовпчики термометрів піднімуться до 3-8° тепла, а на півдні - до + 8-13°.

На Київщині 14 грудня буде мокрий сніг та дощ. Місцями ожеледь. На дорогах - подекуди ожеледиця.

В Київській області температура повітря вночі та вдень буде від  1° морозу до 4° тепла. В Києві протягом доби стовпчики термометрів покажуть 0-2° тепла.

Нагадаємо, внаслідок стійкого надходження вологих повітряних мас з півдня, у більшості областей нашої країни очікується нестійка погода під впливом атмосферних фронтів та циклонів, які стануть причиною опадів у вигляді дощу, снігу та мряки. Температурне тло очікується вищим за норму, особливо в південній частині України. Деякі зміни в атмосферній циркуляції очікуються наприкінці тижня, коли до нас надходитиме холодніше повітря з північного заходу Європи.

Читайте також