Погода зіпсується в Україні: синоптики попередили про лавини та повені

У Карпатах діятиме жовтий рівень небезпечності
Погода зіпсується в Україні: синоптики попередили про лавини та повені
Карпати (Фото: Олексій Пономаренко)
17 Лютого 2022, 09:36
читать на русском

Значне погіршення погодних умов очікується в Україні у четвер, 17 січня.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, вдень в Україні пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, в Карпатах - до 30 м/с. Очікується значний дощ з мокрим снігом. Оголошено перший рівень небезпечності, жовтий.

Синоптики кажуть, що сьогодні у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами в горах Івано-Франківської області прогнозується висока сніголавинна небезпека (4 рівень).

Туристам радять утриматись від походів на високогір'я.

Також значна сніголавинна небезпека (3 рівень), у зв’язку з відлигою, дощем та мокрим снігом очікується на високогір'ї Закарпатської області, у горах Львівської та Чернівецької областей.

Синоптики УГМЦ зазначають, що 17-19 лютого на річках Карпатського регіону у зв’язку з відлигою та опадами очікуються підвищення рівнів води. У нижній течії Боржави (Закарпатська обл.) – до 2,0 м з можливим початковим виходом води на заплаву.

На гірських ділянках річок відбуватиметься подальше руйнування льодового покриву, льодохід; на окремих ділянках річок басейну Стрия (Львівська обл.) можливе формування заторів льоду з різким коливанням рівнів води.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що вітер значно посилиться 17 лютого - до штормових поривів:

Атмосферний фронт принесе в західні, північні та центральні області України дощі. У Карпатах дощ може змішуватися часом із мокрим снігом, опади в горах передбачаються сильними. У східних областях обійдеться без дощів. На Півдні дощі дійдуть до Одещини та Миколаївщини вже аж ввечері. На Херсонщині, Запоріжжі та в Криму буде суха погода.

Температура повітря у четвер буде високою як для лютого. Вдень можливе потепління до 11 градусів, у південній частині до плюс 14 градусів. У східних областях та на північному сході вдень до 4 градусів.

У Києві також вітер буде сильним, повітря прогріється до 8 градусів. Дощі у столиці очікуються надвечір.

Нагадаємо, синоптики прогнозували, що до кінця тижня в Україні буде тепло, проте з 17 лютого почнуться дощі. Нічних мінусів вже не буде. Вдень у більшості регіонів прогнозується до 8 градусів тепла.

Читайте також

1