Температурні гойдалки прогнозуються в Україні

Синоптики попередили про перепади нічних та денних температур
Температурні гойдалки прогнозуються в Україні
Весна, сонце (Фото: picabu)
16 Лютого 2022, 09:36
читать на русском

Сонячна, трохи вітряна та суха погода очікується у більшості областей України у середу, 16 лютого.

Як повідомляє Український гідрометцентр, опади у вигляді дощу можливі лише у західних областях. Сніжитиме трохи у Карпатах.

Вдень мінусових температур не буде в жодній з областей, проте в ніч на 17 лютого подекуди нічні мінуси ще збережуться. Найбільш холодно буде у східних областях. Проте вже 18 лютого денні та нічні температури майже зрівняються.

Вдень 16 лютого у західних та південних областях синоптики обіцяють до 8 градусів тепла, у центрі, півночі - до плюс семи. На Сході України - до шести градусів з плюсом.

Погіршення погоди настане у четвер, 17 лютого. Майже в усіх областях пройдуть дощі. Проте температура повітря становитиме до плюс 8 градусів вдень, та без мінусів вночі (лише на Сході до мінус одного).

У Києві та області 16 лютого опадів не прогнозується, проте буде хмарно. Вдень повітря прогріється до 4 градусів. 17 лютого у столиці пройдуть дощі, повітря стане теплішим - до семи з плюсом.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що до кінця тижня в Україні буде тепло, проте з 17 лютого почнуться дощі. Нічних мінусів вже не буде. Вдень у більшості регіонів прогнозується до 8 градусів тепла.

Щоправда, вітер на тижні часом весело розганятиметься до сильного, проте це - звична картинка цього перехідного сезону. З потеплінням на тижні прийдуть в Україну хмарні вологі атмосферні фронти, - пише Діденко.

Нагадаємо, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила, що у перший місяць весни в Україні спостерігатиметься холодна погода, але вже у квітні буде тепло.

Читайте також

1