Погодні гойдалки очікують на українців у квітні і травні: прогноз народного синоптика

Періоди тепла і похолодання різко змінюватимуться протягом двох весняних місяців
Погодні гойдалки очікують на українців у квітні і травні: прогноз народного синоптика
Весна (Фото: pixabay)
22 Березня 2024, 15:38
читать на русском

Погода в Україні у квітні і травні відзначатиметься різкими перепадами температур, водночас опади випадатимуть у межах норми.

Такий прогноз дав народний синоптик Володимир Деркач. пише Телеграф.

Погода у квітні

На початку місяця в Україну повернеться тепло, а небо буде ясним та сонячним. Опадів буде мало, а температура повітря почне поступово зростати й буде досить тепло. Однак на початку другої декади місяця очікується декілька днів похолодання та дощі.

"Пройдуть дощі, хоч і не дуже сильні, і знову похолодає. Та з середини другої десятиденки знову прийде потепління, хоч і нетривале, але температура вдень буде вище від квітневої норми. Третя ж декада продовжить перехід до вищих температур, хоча на початку десятиденки опади зіпсують загальну картину. Втім, погода швидко налагодиться і до кінця місяця вже буде радувати теплими та погожими днями без опадів", - прогнозує синоптик.

Погода в травні

Перша декада травня почнеться з помірного весняного тепла. Очікується волога погода, але без сильних та затяжних дощів. Температура повітря трохи підвищиться, є можливість короткочасних дощів.

"Але надалі стовпчики термометрів поповзуть донизу, знову пройдуть опади, але це буде досить короткочасне явище, яке триватиме два-три дні. Вже після цього добряче потеплішає. Це буде найтепліша частина травня, і така тепла погода зберігатиметься і на початку третьої декади місяця (один-два дні)", - каже Деркач.

А ось в кінці травня українців може очікувати неприємний сюрприз у вигляді похолодання та навіть заморозків.

"Погода миттєво зіпсується, пройдуть досить сильні дощі, місцями шквальний вітер, температура повітря сильно знизиться, особливо вночі (можливо навіть до заморозків). Насамкінець травня погода налагодиться, температура зросте, хоча літніх температур ще не буде", - попередив синоптик.

Нагадаємо, лютий 2024 року став рекордно теплим за увесь період спостережень, причому із суттєвим відривом від попередніх аномально теплих років. Тенденція стабільного тепла, судячи з усього, збережеться і у березні. Чисельні методи довгострокового прогнозування вказують на переважання на більшій частині Європи погодних процесів антициклонального характеру.

Середня місячна температура в березні 2024 року прогнозується в межах 1-7 градусів тепла. Це на 1-2 градусів вище за норму.

Читайте також