Поговорив з поліцією і зник: у Польщі шукають 41-річного заробітчанина з Тернопільщини

Речі чоловіка і його дорожню сумку знайшли майже за 400 км від Познані
Поговорив з поліцією і зник: у Польщі шукають 41-річного заробітчанина з Тернопільщини
Польська поліція (фото inPoland)
11 Лютого 2022, 18:03
читать на русском

У місті Познань, що у Польщі, зник 41-річний заробітчанин з Тернопільської області Василь Ханевич після розмови з правоохоронцями. Про долю чоловіка невідомо від 26 січня.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

За добу речі чоловіка і його дорожню сумку знайшли майже за 400 км від Познані, у Катовіце. Рідні не знають, де він може перебувати.

Відомо, що зниклий родом з села Цигани Чортківського району. На заробітки у Польщу він поїхав не вперше. Там працював різноробом.

За словами сина заробітчанина, його батько перестав виходити на зв'язок 26 січня. А знайомі чоловіка, з якими він разом перебував в Польщі, розповіли, що востаннє його бачили увечері 25 січня, коли до нього приїздили поліцейські.

Ми точно не знаємо, що трапилося. Його знайомі розповідають, що 25 січня він був в неадекватному стані. Хтось викликав поліцію. У відділок його нібито не везли, принаймні так говорять чоловіки, які були там. Але після спілкування з поліцією його вже ніхто не бачив. А десь за добу його сумку з речами знайшли за 400 км від Познані – в іншому місті Катовіце, – розповів син зниклого.

Він додав, що у батька був телефон, але його не знайшли. Наразі ж телефон вимкнений.

Ми зв'язувалися з посольством України в Польщі, і нам відповіли, що поліція займається його пошуком. І ця справа на контролі. Але досі мого батька не знайшли. Тому я прошу, якщо комусь щось відомо, то повідомте мене, або ж мою маму Галину Ханевич, – додає син.

Рідні зниклого українця, сподіваються, що він знайдеться живим і неушкодженим.

Нагадаємо, що заробітчанин з Чернівецької області Валерій Маланчук трагічно загинув у польському місті Свентохловіце.

Читайте також

1