Похолодання йде в Україну разом з дощами

Синоптики попередили про різку зміну погоди
Похолодання йде в Україну разом з дощами
Дощ Фото: Burak K з Pexels
21 Лютого 2022, 15:18
читать на русском

У вівторок, 22 лютого, в Україні почне погіршуватися погода.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, дощі з похолоданням почнуться зі Сходу. Тут нічна температура повітря опуститься до нуля. Вдень у східних областях потепліє до 11 градусів.

Також дощі прогнозують у південних областях, але нічні температури сягатимуть від 2 до 6 тепла. Вдень можливе потепління до 12 градусів.

У центральних, західних та північних областях буде сонячно. Вночі градусники покажуть від нуля до трьох градусів тепла, вдень - від 5 до 11 з плюсом.

У Київській області вночі дощитиме, вдень - без опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.
Температура повітря вночі від 4 градусів тепла до одного морозу, вдень від 7 до 12 тепла. У Києві вночі 2-4 тепла, вдень близько 10 градусів.

Що стосується погоди в українських Карпатах, то вона буде складною. Тут оголошено третій рівень сніголавинної небезпеки у зв’язку з хуртовинами.

Небезпечні погодні умови прогнозуються також на високогір'ї східної частини Закарпатської області, у горах Івано-Франківської області. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин.

Помірна сніголавинна небезпека утримається на високогір’ї західної та центральної частини Закарпатської області, у горах Чернівецької області та у середньогір’ї Львівської області.

Синоптиця Наталка Діденко пише, що найближчої ночі та завтра вранці в Україні пройдуть дощі, можливо часом з мокрим снігом. Вдень місцями невеликі опади прогнозуються у Центрі та на північному сході.

Вже надвечір дощ пройде у південній частині та в східних областях.

Температура повітря впродовж дня передбачається від 5 до 11 градусів тепла, на Півдні навіть до плюс 14, у Криму до плюс 16 градусів.

У Києві 22-го лютого місцями невеликий дощ, переважатиме тепла погода, вдень до плюс 9.

Діденко каже, що у середу-четвер в Україні очікується невелике похолодання:

Точніше, послаблення градусів, які трохи забігли вперед. Проте вихідними, 26-27 лютого, знову стовпчики термометрів піднімуться.

Нагадаємо, до кінця зими в Україні очікується аномально тепла погода, а в деяких областях найближчим часом можливий прихід метеорологічної весни, оскільки плюсова температура очікується як вдень, так і вночі.

1