Зима в Україні фактично закінчилася – синоптик

До кінця лютого в Україні очікується аномально тепла погода
Зима в Україні фактично закінчилася – синоптик
Весна (Фото: picabu)
19 Лютого 2022, 08:13
читать на русском

До кінця зими в Україні очікується аномально тепла погода, а в деяких областях найближчим часом можливий прихід метеорологічної весни, оскільки плюсова температура очікується як вдень, так і вночі.

Про це "Телеграф" розповів синоптик ігор Кибальчич.

За його прогнозом, до кінця лютого на території України збережеться аномально теплий характер погоди. Однак періодично випадатимуть дощі та мокрий сніг.

Тепле і вологе повітря надходитиме на територію України із заходу і південного заходу. Синоптик прогнозує, що денні температури сягатимуть від +2 до +7 градусів, у південних, центральних, частково західних областях та Криму в окремі дні повітря прогріватиметься до 10-15 градусів тепла, що значно вище кліматичної норми. – розповів синоптик.

"Найімовірніше, вже з середини місяця в більшості центральних, південних і частково західних областей встановиться метеорологічна весна, оскільки середньодобові температури тут стійко перевищуватимуть позначку в 0 градусів", - прогнозує Кибальчич.

Він передбачає, що в окремих пунктах можливе встановлення нових температурних рекордів.

Таким чином, прогнозує Кибальчич, нічні морози поступово відступлять, і тільки 26-28 лютого є ймовірність незначного похолодання під впливом поля підвищеного тиску.

Нагадаємо, до кінця тижня в Україні буде тепло, проте з 17 лютого почнуться дощі. Нічних мінусів вже не буде. Вдень у більшості регіонів прогнозується до 8 градусів тепла.

Читайте також

1