Поїхав купувати авто: тіло зниклого чоловіка знайшли у лісосмузі

У вбитого викрали гроші, які він збирав на нову автівку
Поїхав купувати авто: тіло зниклого чоловіка знайшли у лісосмузі
Місце злочину у Чернівцях Фото: npu.gov.ua
13 Вересня 2021, 19:02
читать на русском

Поліція Чернівецької області затримала двох чоловіків, яких підозрюють у вбивстві 52-річного жителя Волинської області.

Правоохоронці розповіли, що перехожий знайшов тіло чоловіка з травмами голови в лісосмузі неподалік Чернівців. Виявилося, що його вбили двоє чоловіків заради грошей, які він мав для придбання авто.

Під час огляду тіла померлого судово-медичний експерт виявив перелом черепа з ушкодженням мозку. Характер травми очевидно вказував, що чоловіка вбили.

Уже протягом години співробітники поліції встановили особу потерпілого – 52-річного жителя Волинської області. Використовуючи можливості різних підрозділів ГУНП, оперативники карного розшуку визначили коло його спілкування, хронологію подій напередодні загибелі та можливі мотиви вбивства. Правоохоронці дізналися, що волинянин приїхав на Буковину для придбання автомобіля і мав із собою 3 тисячі доларів США та 10 тисяч гривень. Оперативно відпрацьовуючи різні слідчі версії, поліцейські впродовж декількох годин встановили осіб, ймовірно причетних до скоєння злочину, - кажуть у поліції.

Зокрема, з'ясувалося, що жителя Волині могли вбити двоє буковинців віком 29 і 34 роки. За попередньою інформацією, в одного з них потерпілий планував придбати транспортний засіб.

Обидва зловмисники на автомобілі покинули територію Буковини. Для розшуку порушників поліція Чернівецької області провела масштабну спецоперацію. За сприяння ГУНП в Тернопільській, Рівненській та Волинській областях поліцейські визначили маршрут утікачів і можливе місце переховування.

Для їх переслідування і затримання було створено спеціальні групи, до складу яких увійшли найбільш досвідчені оперативники та слідчі поліції Чернівецької області.

Вранці 12 вересня підозрюваних затримали в одному із готелів на Рівненщині. Поліцейські вилучили у них речові докази та повідомили затриманим про підозри у скоєнні злочинів, передбачених пунктами 6 і 12 частини 2 статті 115 (Умисне вбивство) та частиною 4 статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

За скоєне їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно у Житомирі сталося подвійне вбивство матері та доньки - їхні тіла знайшли рятувальники, які гасили пожежу у квартирі померлих.

Читайте також