Поліцейські склали 54 протоколи за порушення "дня тиші"

Серед основних видів незаконної агітації найбільше зафіксовано випадків агітації на білбордах
Поліцейські склали 54 протоколи за порушення "дня тиші"
Поліцейський, карантин (фото: УНІАН)
24 Жовтня 2020, 16:35
читать на русском

У суботу, 24 жовтня, національна поліція склала 54 протоколи через незаконну агітацію в день тиші перед місцевими виборами.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

Станом на 12.00 зафіксовано 275 повідомлень щодо порушень, більшість із них – це незаконна агітація. Наразі поліцейські склали вже 54 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, було виявлено 181 порушення, пов’язане з незаконною агітацією. Серед основних видів незаконної агітації найбільше зафіксовано випадків агітації на білбордах – 96, 44 – роздача агітаційної продукції, 16 – агітація на будівлях, 12 – заклики голосувати за партію або кандидата, 5 – агітація у ЗМІ, 5 – агітація на автомобілях, 2 – агітація без ознак належності до політичної сили, 1 – агітація в громадському транспорті.

Зафіксовано 39 фактів – у Рівненській області, у Харківській – 22, у Київський та Львівській – по 13, у Дніпропетровській – 12, у Донецькій та Черкаській – по 10, у місті Києві та Тернопільській області – по 8, у Волинській та Чернівецькій – по 7, в Одеській та Чернігівській – по 5, у Миколаївській та Кіровоградській – по 4, у Вінницькій, Житомирській та Херсонській – по 3, у Сумській – 2, у Донецькій, Запорізькій та Луганській – по 1.

Поліцейські повідомили органи місцевого самоврядування про виявлені порушення, відтак на місця виїжджали комунальні служби, наразі агітаційні матеріали демонтують, - додали в пресслужбі.

Читайте також

Зазначимо, що у суботу, 24 жовтня, в Україні настав "день тиші" перед голосуванням на місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня.

Нагадаємо, в Україні поліція відкрила вже 420 кримінальних справ через порушення на місцевих виборах. З них 88 справ за статтею про підкуп виборців.

1