Поліцейський у Харківській області зі збоченням катував пенсіонера

Чоловіка хотіли змусити зізнатися у вбивстві, до якого він не причетний
Поліцейський у Харківській області зі збоченням катував пенсіонера
Арешт Фото: Mehmet Akif з Pexels
1 Жовтня 2021, 10:09
читать на русском

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру тимчасово виконувачу обов’язків начальника одного з відділів поліції в Харківській області, який катував чоловіка.

За даними слідства, працівники поліції розслідували вбивство, що сталось в одному з сіл Харківщини.

Вони встановили товариша померлого та вирішили визначити його винним. Поліцейські не мали достатніх доказів, але хотіли швидше розкрити злочин.

Правоохоронці зайшли до будинку 61-річного чоловіка, який на той момент спав. Вони одразу почали його бити та душити дерев’яною палицею. Вимагали зізнатися у вбивстві. Далі одягли кайданки та відвезли до відділку, де катування продовжилося. Понад годину правоохоронці били чоловіка пластиковою пляшкою з водою по голові. А заступник начальника відділу поліції не обмежився побиттям – він одягнув гумові рукавички та почав здавлювати й відтягувати геніталії потерпілому, - розповіли у ДБР.

Не витримавши катувань, чоловік взяв на себе провину за вбивство товариша.

Під час досудового розслідування суд обрав потерпілому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але чоловік в суді все-таки домігся, аби його випустили зі слідчого ізолятора.

Т. в. о. начальника відділу поліції підозрюється у катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України). Встановлюються всі працівники поліції, які причетні до вказаного злочину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадаємо, у червні в Житомирській області затримали поліціянта, який неодноразово катував людей. Підозрюваному загрожує до 10 років в'язниці.

Читайте також

1