Поліція перевірила столичні клуби: вручено понад сотню повісток

За вихідні було перевірено 427 закладів
Поліція перевірила столичні клуби: вручено понад сотню повісток
Перевірка закладів відпочинку Фото: https://www.facebook.com/UA.KyivPolice
5 Вересня 2022, 21:54
читать на русском

Поліція Києва спільно з військовими комісарами  провели перевірку закладів громадського відпочинку та знайшла порушення у деяких з них.

За даними правоохоронців, заклади перевіряли щодо дотримання комендантської години.

Відповідно до рішення Ради оборони міста Києва з 1-го вересня поточного року робота закладів громадського харчування, нічних клубів та місць відпочинку громадян дозволена до 22.00. У зв’язку із цим поліцейські столиці посилили контроль за дотриманням комендантської години та діяльністю суб’єктів господарювання, - зазначається у повідомленні.

Начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Іван Вигівський зазначив, що протягом вихідних працівники поліції спільно з представниками військових комісаріатів перевірили діяльність 427 закладів.

У результаті перевірки порушень з боку суб’єктів господарювання поліцейські не зафіксували, однак склали адміністративні матеріали на громадян, які перебували на вулиці під час комендантської години. Зокрема за статтями 173, 178 та 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім цього, 119 громадянам представники військових комісаріатів вручили повістки з метою перевірки їх перебування на військовому обліку, - зазначив він.

Поліцейські нагадують, що пересування містом у комендантську годину дозволено лише транспорту за спецперепустками, а громадянам у випадках крайньої потреби.

Тим часом на сайті Київської міськради зареєстровано петицію №11126, якою пропонується заборонити у столиці діяльність дискотек та нічних клубів.

Ініціаторка документа пропонує, аби діяльність розважальних закладів у столиці була припинена до закінчення війни.

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив, що вручення повісток чоловікам, які провинилися, не є масовим.