Поліція пояснила, як штрафуватимуть порушників маскового режиму

Штрафи отримають ті, хто не реагуватиме на зауваження правоохоронців
Головне
Поліція пояснила, як штрафуватимуть порушників маскового режиму
Люди в масках (фото: УНІАН)
24 Березня 2021, 11:31
читать на русском

За відсутність маски у громадських місцях "червоної" зони штрафуватимуть тих порушників, які не реагуватимуть на зауваження правоохоронців.

Про це повідомив заступник директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ Ярослав Тракало у коментарі УП.

Робота правоохоронців матиме насамперед профілактичну та роз'яснювальну місію. Безумовно, першочерговим завданням буде донести до людей, чому дотримуватися маскового режиму - надзвичайно важливо як для власної безпеки, так і безпеки здоров‘я і життя оточуючих. Усі повинні усвідомлювати власну відповідальність, - сказав він.

На запитання, чи залучатимуться додаткові сили поліції для відстеження порушень, Тракало зазначив, що патрулі постійно присутні на вулицях, вони стежать за дотриманням порядку і тепер, відповідно, будуть робити зауваження громадянам без масок.

За його словами, злісним порушникам, які не будуть погоджуватися надіти маску, будуть виносити на місці протоколи про штраф у 170 гривень, або постанову про штраф у 17 тисяч, якщо порушення зафіксовано в громадському транспорті або державній установі.


Контекст. Кабінет міністрів України заборонив перебувати на територіях загального користування у "червоних" зонах без захисних масок.

Зокрема у "червоних" зонах забороняється перебування на територіях загального користування без вдягнутих респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

1