Поліція проводить слідчі дії під ОП, де вчора відбулася акція на підтримку Стерненка

Будівля Офісу президента залишається розмальованою непристойними написами
Головне
Поліція проводить слідчі дії під ОП, де вчора відбулася акція на підтримку Стерненка
Акція у підтримку Стерненка під Офісом президента Фото: Парламент.UA
21 Березня 2021, 10:27
читать на русском

Сьогодні вранці, 21 березня правоохоронці проводять слідчі дії під будівлею  Офісу президента, де учора ввечері, 20 березня відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на представників поліції.

Джерела в поліції відмовилися розкривати будь-які деталі щодо розслідування подій на Банковій. Наразі біля будівлі Офісу президента територія залишається неприбраною.

Також відомо, що вчора під час акції поліція затримала одного з учасників Владислава Сорда (Стафійчука), ветерана 93 ОМБР. Біля Печерського відділку поліції, де його утримували, сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.

Близько першої години ночі поліція таки вивезла Стафійчука з відділку й повезла до ІТТ, йому інкримінують ч. 4 статті 296 (Хуліганство), санкція передбачає 3-7 років позбавлення волі. Про це Громадському розповів адвокат затриманого Дмитро Мазурок.

Друг Стерненка Роман Ратушний заявив, що Стафійчук був "мирним учасником акції" під ОП. Також він запевняє, що учасники акції біля Офісу президента не планували бити вікна будівлі, а зробили це "поліцейські провокатори".


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний".Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".