Поліція скаржиться на мітингувальників: 40 постраждалих працівників

Один поліцейський під час зіткнень отримав удар по голові
Важливо
Поліція скаржиться на мітингувальників: 40 постраждалих працівників
Поліція на Майдані фото: нацполіція
15 Грудня 2020, 15:38
читать на русском

Сьогодні, 15 грудня, в центрі Києва сталися сутички між ФОПами і правоохоронцями, в результаті яких постраждали близько 40 поліцейських.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Києва.

Один поліцейський під час зіткнень отримав удар по голові, в результаті чого втратив свідомість. Інші правоохоронці отримали хімічні опіки очей.

Сьогодні в центрі столиці проходить акція з масовою участю громадян, які пройшли маршем по площі Конституції до Майдану Незалежності. Коли вони намагалися встановити військові намети, виникла штовханина - і учасники акції застосували в бік правоохоронців газові балончики, - повідомили в поліції.

Читайте також

Нагадаємо, що акція розпочалась біля Верховної Ради України та інших органів державної влади в центрі Києва проти введення чергового локдауну. Потім мітингувальники пішли під Офіс президента, де запалили фаєри.

Тоді підприємці перекрили рух на центральній вулиці Хрещатик, де між правоохоронцями та мітингувальниками відбулися сутички. Після сутичок постраждали декілька мітингувальників. Приїхала карета швидкої допомоги і забрала постраждалих у лікарню.

За словами учасників акції, поліція била мирних людей, які відстоювали своє право на працю.