Поліція закликає не бити людей, які проводитимуть опитування Зеленського

Радник голови МВС запропонував тим, кому не подобається опитування, звернутися до суду
Важливо
Поліція закликає не бити людей, які проводитимуть опитування Зеленського
Нацполіція (фото: офіційний сайт Нацполіції)

У поліції закликають громадян не бити та не ображати людей, які проводитимуть ініційоване президентом Володимиром Зеленським всенародне опитування, у день місцевих виборів 25 жовтня.

Про це під час брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

За його словами, якщо комусь не подобається всенародне опитування, він має право звернутися до суду і в правовому полі доводити свою позицію.

Паралельно з виборами буде проходити опитування від президента України. Ми закликаємо і застерігаємо від будь-яких насильницьких дій щодо цих людей. Є правові механізми у державі. Комусь це опитування подобається, комусь - ні, але висловлюйте свою позицію у ЗМІ, звертайтесь до суду. Це не питання правоохоронних органів. Наше завдання - забезпечити правопорядок для всіх громадян, - наголосив Шкіряк.

Своєю чергою начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко зазначив, що якщо громадяни телефонуватимуть на номер 102 стосовно проведення опитування біля виборчих дільниць, то поліцейські приїжджатимуть на такі виклики, але не втручатимуться у процес.

Читайте також

Поліція, звісно, буде реагувати, - це наш обов’язок. Ми будемо реєструвати усі виклики, заяви та повідомлення та надавати їм правову оцінку, - сказав Крищенко.

Останнім часом деякі народні депутати від опозиції, громадські активісти у соціальних мережах висловлювали думки, що ініційоване Зеленським всенародне опитування є незаконним. Тому вони повідомляли про наміри у день проведення виборів звертатися до поліції, щоб припинити, на їх думку, проведення неправомірного опитування.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправним оголошення президента України Володимира Зеленського про проведення всенародного опитування громадської думки 25 жовтня 2020 року на виборчих дільницях.

Президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) закликав українців прийти на дільниці 25 жовтня не лише, щоб проголосувати за кандидатів на місцевих виборах, а й відповісти на 5 актуальних запитань, які зараз обговорюються у суспільстві.

Остаточний список "п'яти питань Зеленського":

  • Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  • Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  • Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?
  • Чи підтримуєте ви легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?
  • Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?
1