Поліція закрила провадження щодо зникнення Кернеса

Розшукати мера Харкова вимагав керівник однієї з громадських організацій
Поліція закрила провадження щодо зникнення Кернеса
Геннадій Кернес (фото: УНІАН)
10 Листопада 2020, 10:41
читать на русском

Поліція закрила кримінальне провадження через зникнення мера Харкова Геннадія Кернеса, яке було відкрито після заяви керівника однієї з громадських організацій про зникнення харківського міського голови.

Про це повідомив у коментарі "Радіо Свобода" заступник директора департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Ярослав Тракало.

Так, (кримінальне провадження закрито - ред.) за відсутністю складу кримінального правопорушення, – розповів Тракало.

Нагадаємо, 9 листопада поліція Харківської області поінформувала, що відкрила кримінальне провадження за фактом можливого зникнення Кернеса. До правоохоронців звернувся керівник "однієї з громадських організацій", який заявив, що з 61-річним чоловіком відсутній зв’язок і місце його перебування невідоме.

Читайте також

Слідчий поліції вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 115 (умисне вбивство) з приміткою "безвісти зниклий" Кримінального кодексу України.

Згодом повідомлення про кримінальне провадження зникло із сайту поліції.

Нагадаємо, що 4 листопада Харківська ТВК назвала переможця виборів мера у Харкові. З результатом 60,34% голосів на виборах Харківського міського голови переміг нинішній мер Геннадій Кернес.

Як відомо, Кернес працює на посаді міського голови Харкова з 2010 року.

У вересні у харківського мера виявили COVID-19. Згодом його перевезли на лікування до Німеччини.

1